top of page
Οπτικές δεξιότητες, δυσκολίες εκμάθησης, μείωση απόδοσης, ασθενή αντίληψη, δυσλεξία

Είστε γονέας....

και βλέπετε το παιδί σας να δυσκολεύεται στο διάβασμα. Οι δάσκαλοι λένε πως είναι έξυπνο αλλά έχει μείνει πίσω από την υπόλοιπη τάξη. Το παιδί σας προσπαθεί αλλά σύντομα τα παρατάει. Δεν είναι συγκεντρωμένο και ξεχνάει γρήγορα αυτό που διάβασε. 1 στα 4 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν κάποιο πρόβλημα λειτουργικής όρασης. Το πώς χρησιμοποιούμε τα μάτια μας επηρεάζει το πώς διαβάζουμε, το τί κατανοούμε, το τί θυμόμαστε. Το Vision Training κάνει ακριβώς αυτό. Βοηθήστε το να δει! Βοηθήστε το να μάθει!

Δυσκολία συγκέντρωσης, στραβισμός, δυσλεξία, θολή όραση

 

H διάγνωση

Πριν έρθετε σε εμάς για οπτομετρική αξιολόγιση των παιδιών σας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν εξεταστεί προηγουμένως από οφθαλμίατρο ή παιδοφθαλμίατρο. Εκεί θα γίνει η πρώτη διάγνωση των διαθλαστικών ανωμαλιών και θα ελεγθούν τα μάτια για ενδεχόμενες παθολογίες.

Απευθυνθείτε σε έναν συμπεριφορικό οπτομέτρη που θα αξιολογήσει με ειδικά τεστ όλες τις οπτικές δεξιότητες και θα εντοπίσει πιθανές δυσλειτουργίες.  Αρχικά θα ελεγχθεί ο τρόπος πρόσληψης της οπτικής πληροφορίας και κατόπιν η επεξεργασία της από τον εγκέφαλο, δηλαδή η οπτική αντίληψη.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα των τεστ και τις δυσκολίες του κάθε παιδιού, διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα Vision Training. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδευτεί ο εγκέφαλος και να μάθει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο να βλέπει και να επεξεργάζεται σωστά την οπτική πληροφορία.

 

​H μέδοθος

 

Κατά την οπτομετρική αξιολόγιση των παιδιών σας, θα εντοπίσουμε τις οπτικές τους δεξιότητες που ίσως να χρειάζονται ενίσχυση. Εχοντας μια συνολική εικόνα, θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα Vision Training, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου και το επίπεδο δυσκολίας θα αυξάνει σταδιακά με τον χρόνο.

Το Vision Training μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, παιδιά με συμπτώματα αυτισμού, με διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα κλπ.

Το ​Vision Training δεν θα θεραπεύσει αυτές καθαυτές τις καταστάσεις.  Όμως θα βοηθήσει την σωστή ανάπτυξή τους αλλάζοντας, την συμπεριφορά τους και θα βελτιώσει σημαντικά την σχολική απόδοση αυτών των παιδιών.

Ένα παράδειγμα (Γιαννάκης, 9 ετών)​

​​​Ο Γιαννάκης είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα παιδιού με πρόβλημα όρασης που δεν έχει διαγνωστεί.

Διαβάζει συλλαβιστά τις λέξεις και συχνά χάνει την σειρά του κατά την ανάγνωση. Ετσι η ανάγνωση γίνεται κουραστική και στο τέλος κοιμάται. Δεν κατανοεί φυσικά αυτό που διαβάζει κ αμέσως μετά το έχει ξεχάσει.  Αντιλαμβάνεται τα γράμματα σαν να κουνιούνται η να τρεμοπαίζουν. ​

Στο σχολείο οι δάσκαλοι εντοπίζουν τον κακό του γραφικό χαρακτήρα, τα ορθογραφικά του λάθη, τους αναγραμματισμούς και του βάζουν χαμηλή βαθμολογία.

Στο σπίτι παρουσιάζει συναισθηματικές διακυμάνσεις και δυσκολεύεται να τελειώσει τα μαθήματά του.

Συχνά εμφανίζει χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, κακή διάθεση, δυσκολία συγκέντρωσης, κακή μνήμη, κούραση, και ορισμένες φορές ξεσπά σε θυμό.

Ο Γιαννάκης δεν μπορεί να εξηγήσει οτι αντιλαμβάνεται τα γράμματα να τρεμοπαίζουν, να χοροπηδούν ή να εξαφανίζονται πάνω στην σελίδα.

Νομίζει ότι έτσι τα βλέπουν όλοι!

Έτσι βλέπει ένα παιδί όταν βλέπει διπλά!

Το φαντασήκατε ποτέ ότι το παιδί σας δεν αποδίδει στο σχολείο διότι ίσως διαβάζει κατά αυτόν τον τρόπο; Και όμως τα παιδιά δε γνωρίζουν οτι θα έπρεπε να βλέπουν διαφορετικά και δεν λένε κάτι στους γονείς! Η διπλή όραση είναι αρκετά κουραστική και επώδυνη για τα παιδιά. Το Vision Training διορθώνει τέτοιου είδους προβλήματα, ώστε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα!

1/1
Δυσλεξία,Μαθησιακές δυσκολίες,Διάσπαση προσοχής

Είστε εκπαιδευτικός;

 Ως εκπαιδευτικός έχετε αναλάβει το σημαντικό έργο να θέσετε τα θεμέλια για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Δυστυχώς διαπιστώνετε συχνά κοινά προβλήματα παιδιών και τα ατομικά κάθε παιδιού τα οποία και προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μαζί.   

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί....

Το βίντεο εξηγεί πως το  Vision Training/Vision Therapy μπορεί να βοηθήσει παιδιά σαν τον Γιαννάκη, με  μαθησιακές δυσκολίες λόγω κάποιου προβλήματος όρασης.  Όλες οι δραστηριότητες που περιγράφονται αποτελούν μέρος των προγραμμάτων VT που πραγματοποιούνται στον χώρο μας.

Συμπτώματα που παρατηρείτε

 • Γούρλωμα ματιών;
 • Τρίψιμο ματιών;
 • Κόκκινα βλέφαρα;
 • Τα μάτια δεν ακολουθούν το στόχο;
 • Λάθος στην αντιγραφή κειμένων;
 • Δε μένει προσηλωμένο;
 • Αφηρημένο και ανυπάκουο;
 • Εγκαταλείπει εύκολα;
 • Kλείνει το ένα μάτι όταν διαβάζει;
 • Γράφει με το κεφάλι σκυφτό;
 • Μελετά από απόσταση;
 • Δείχνει με το δάχτυλο διαβάζοντας;
 • Δεν εντοπίζει μετακινούμενο στόχο;
 • Πονοκέφαλο μετά από εργασία;
 • Μείωση της απόδοσης;
 • Σιγοψιθυρίζει διαβάζοντας;
 • Ασθενή κατανόηση;
 • Ασθενή αντίληψη;
 • Σύντομη οπτική μνήμη;
 • Μειωμένη φαντασία;
 • Κακός γραφικός χαρακτήρας;
 • Αντιστροφές γραμμάτων;


 

" Το Vision Training είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να ωφελήσει την όραση. Ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις που σχετίζονται με την κοντινή όραση, μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα που μέχρι τώρα παρέμεναν άλυτα. "

Όλγα Κουρτζίδου

Οφθαλμίατρος

03 Μαρτίου 2013

Διαβάζει αργά, αφηρημένο, ασθενή αντίληψη,δυσλεξία

Βίντεο και Φωτογραφίες

Οπτοκινητικός συντονισμός
Οπτοκινητικός συντονισμός

Βελτίωση οπτοκινητικού συντονισμού δηλαδή τη συνεργασία μάτι-χέρι.

press to zoom
Κινητικές δραστηριότες με πρίσματα
Κινητικές δραστηριότες με πρίσματα

Βελτίωση κίνησης επηρεάζοντας τον τρόπο που βλέπει το παιδί.

press to zoom
Βαθμαλόγιση της στερέοψης
Βαθμαλόγιση της στερέοψης

Εντοπίζουμε το βαθμός στερεσκοπικής- 3d όρασης

press to zoom
Οπτοκινητικός συντονισμός
Οπτοκινητικός συντονισμός

Βελτίωση οπτοκινητικού συντονισμού δηλαδή τη συνεργασία μάτι-χέρι.

press to zoom
1/10

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού για μια οπτομετρική αξιολόγηση της λειτουργικής όρασης του παιδιού σας!

 

bottom of page