top of page
Κοντινή όραση, εστίαση, πονοκέφαλος, βλέπω θολά, 3d όραση

είσαι ενήλικας;

Εργάζεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ πολλές ώρες καθημερινά. Στην εργασία σου αποδίδεις περισσότερο το πρωί όταν είσαι ξεκούραστος. Μετά από λίγες ώρες δυσκολεύεσαι και η απόδοσή σου μειώνεται. Χάνεις την συγκέντρωσή σου και νιώθεις εξαντλημένος. Η πολύωρη κοντινή εργασία ή η πολύωρη οδήγηση είναι δύσκολη. Όλες οι πληροφορίες που επεξεργάζεσαι είναι κυρίως οπτικές. Το πώς χρησιμοποιούμε την όρασή μας είναι το κλειδί. Το οπτικό σου σύστημα θέλει ενδυνάμωση. Το Vision Training κάνει ακριβώς αυτό. Βλέποντας καλύτερα, γίνεσαι εσύ καλύτερος!

Οπτικό στρές, κόπωση, αμβλυωπία, σύγκλιση

Συμπτώματα που παρατηρείτε

 • Γουρλώνετε τα μάτια για να δείτε πιο

  καθαρά;​

 

 • Τρίβετε συχνά τα μάτια σας;​
 • Κοκκινίζουν τα βλέφαρά σας;
 • Χάνετε το στόχο;
 • Κάνετε λάθη στην αντιγραφή

  κειμένων;

 

 • Δυσκολεύεστε να μείνετε

  προσηλωμένοι;

 

 • Εγκαταλείπετε εύκολα;
 • Kλείνει το ένα μάτι όταν διαβάζει;
 • Γράφετε με το κεφάλι σκυφτό;
 • Μελετάτε από απόσταση;
 • Δείχνετε με το δάχτυλο ενώ

  διαβάζετε;

 

 • Δεν εντοπίζετε εύκολα

  μετακινούμενο στόχο;

 

 • Έχετε πονοκέφαλο μετά από

  εργασία;

 

 • Μειώνεται η απόδοσή σας με την

  ώρα;

 

 • Σιγοψιθυρίζετε διαβάζοντας;
 • Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε ότι

  διαβάζετε;

 

 • Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε κάτι που

  είδατε ή διαβάσατε;

 

 • Έχετε κακό γραφικό χαρακτήρα;

Αλεξία Αηδονά

"Μετά από 20 χρόνια βρήκα τη λύση"

08 Απριλίου 2013

" Η αμβλυωπία μου διαγνώστηκε τυχαία όταν ήμουν περίπου 4 χρονών. Άσκοπα προσπάθησαν τότε οι γονείς μου να μου "κλείσουν" το τεμπέλικο μάτι, αλλά με κοροίδευαν στο σχολείο και έτσι τα παράτησα αμέσως με αποτέλεσμα στα 24 μου χρόνια η όραση στο αριστερό μου μάτι να έχει πέσει κάτω απο το 1/10.​

To vision training είναι ότι πιο διασκεδαστικό και συνάμα αποτελεσματικό έχω κάνει μέχρι τώρα.​

Μέσα σε 3 μόλις μήνες παρατηρώ τεράστια βελτίωση στην όραση μου και μπορώ να δω γράμματα που είναι 4/10! "

Το οπτικό στρες στη ζωή μας

Στον σύγχρονο τρόπο ζωής πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet πολλές ώρες καθημερινά για την δουλειά μας. Μπορεί να περάσει ολόκληρη η μέρα κ εμείς να είμαστε σε ένα γραφείο γεμάτο με έγγραφα και βιβλία. Ιδιαίτερα τα επαγγέλματα όπως οι ηλεκτρονικοί, οι ωρολογοποιοί, οι χρηματιστές, οι λογιστές, οι χειρουργοί και άλλα, αποτελούν επαγγέλματα τα οποία βασίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην κοντινή όραση.

 

Όπως είναι φυσικό, ο σύγχρονος τρόπος ζωής απαιτεί από τον εγκέφαλο και τα μάτια μας να εστιάζει όλο και περισσότερο στις κοντινές αποστάσεις. Αυτό ορισμένες φορές μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επίπονη διαδικασία.

Τί συμβαίνει όταν κοιτάμε ένα βιβλίο κοντά για να  διαβάσουμε;

1. Για να δούμε το βιβλίο ως ένα μοναδικό αντικείμενο, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την σύγκλιση, δηλαδή οι οπτικοί άξονες των δυο ματιών να ευθυγραμμιστούν με τρόπο ώστε να τέμνονται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια του βιβλίου. Αυτό σημαίνει πως οι μύες που βρίσκονται ρινικά θα πρέπει να συσπαστούν και αντίθετα οι μύες που βρίσκονται κροταφικά να χαλαρώσουν. Για να παραμείνει αντιληπτό το βιβλίο ως ένα, θα πρέπει να υπάρχει ακρίβεια και διάρκεια στη σύγκλιση. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε διπλή όραση.

 

 

2. Για να δούμε το βιβλίο καθαρά, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την εστίαση, δηλαδή οι μύες του κρυσταλλοειδούς φακού των ματιών μας να κινηθούν ώστε ο φακός να συσπαστεί και να εστιάσει ακριβώς στην απόσταση του βιβλίου. Η αδυναμία του συστήματος να διατηρήσει το zoom με ακρίβεια και διάρκεια, θα προκαλέσει θολή κοντινή όραση που θυμίζει την όραση ενός νέου πρεσβύωπα.

Διπλή όραση, θολή όραση, πονοκέφαλος, εργασία στον υπολογιστή
Πρεσβυωπία,σύγκλιση,θολή όραση,πονοκέφαλος

Τί είναι το οπτικό στρες;

Το οπτικό στρες είναι ο όρος που χρησιμοποιείται σήμερα για να περιγράψει τα προβλήματα που εμφανίζονται όταν τα δυο αυτά συστήματα δεν έχουν την ελαστικότητα και την αντοχή που χρειαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας την εργασία μας και να αποδώσουμε σωστά στο σχολείο και στο διάβασμα. Κάποιοι ερευνητές συσχετίζουν την ύπαρξη οπτικού στρες με την ανάπτυξη και εξέλιξη της μυωπίας, κυρίως σε μαθητές και φοιτητές.

Κατά συνέπεια, για να εγγυηθούμε ότι το διάβασμα ενός βιβλίου ή μιας εργασίας δεν θα είναι μια επίπονη διαδικασία, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα δυο αυτά συστήματα να έχουν ελαστικότητα και αντοχή.

Αυτό γίνεται με την πραγματοποίηση εξατομικευμένων προγραμμάτων vision training ή και σε συνδυασμό, φορώντας τα λεγόμενα "ξεκουραστικά γυαλιά οράσεως" ή " γυαλιά μείωσης του οπτικού στρες"

3D όραση
 

1 στους 25 ανθρώπους δεν έχουν στερεοσκοπική όραση και δεν μπορούν να δουν ταινίες 3D! Δεν μπορούν δηλαδή να έχουν σωστή αντίληψη του βάθους και αυτό μπορεί να οφείλεται σε φτωχή διόφθαλμη συνεργασία, στραβισμό, αμβλυωπία ή αποκλεισμό. Οι 3D ταινίες είναι το πιο εύκολο τεστ screening που μπορεί να κάνει κανείς για να καταλάβει αν υπάρχει σωστή διόφθαλμη συνεργασία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως γίνεται η προπόνηση, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μπορεί να σας φανεί αστείο ή να μοιάζει με παιχνίδι, αλλά όλες αυτές είναι μέθοδοι προπόνησης της όρασής μας. Μπορεί να μη το ξέρετε και εσείς όπως η κοπέλα στο βίντεο ότι υπάρχει λύση στη ιδαιτερότητα της όρασής σας!

Η τρισδιάστατη όραση μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

Βίντεο και Φωτογραφίες

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε!

bottom of page