top of page

Μαρία Ταρασούδη

ο όμιλος Ταρασούδη

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Ταρασούδη, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της όρασης και της ακοής εδώ και 40 χρόνια. Αρχικά με το εμπόριο οπτικών όρασης, ηλίου και φακών επαφής και στη συνέχεια με τα ακουστικά βαρηκοΐας Siemens. Σύντομα τα τμήματα φακών επαφής και ακουστικών βαρηκοΐας αναπτύχθηκαν τόσο, ώστε ήταν απαραίτητη η δημιουργία ξεχωριστών, κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων.
 

Με μεγάλη ευθύνη για τα προϊόντα που συστήνει και διαθέτει, παρέχει παράλληλα υπηρεσίες οπτομετρίας υψηλής ποιότητας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Θέλοντας να συνεχίσει να αναπτύσσει τις υπηρεσίες του με επίκεντρο την ποιότητα και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής  των ανθρώπων, αποφασίστηκε να εξειδικευτεί στον τομέα του Vision Training.

Τα τελευταία χρόνια και μετά από εκτενή έρευνα και μελέτη η Μαρία Ταρασούδη, υπεύθυνη του καταστήματος οπτικών, αποφάσισε να ασχοληθεί με το Vision Training, μία μέθοδο με μεγάλη ιστορία, με αναμφισβήτητα αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις οπτικών ή αντιληπτικών δυσλειτουργιών. Το Vision Training λύνει ή βοηθάει ουσιαστικά προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακών δυσκολιών και απόδοσης χιλιάδων ανθρώπων, παιδιών και ενηλίκων, για διαφορετικούς λόγους.

η Μαρία Ταρασούδη και το Vision Training

Μετά από προσωπική παρατήρηση της όρασής της η Μαρία Ταρασούδη διέγνωσε προβληματική όραση στον ίδιο της τον εαυτό. Ανήσυχη και με μεγάλη αίσθηση ευθύνης πάντα μελετούσε σε βάθος την όραση των πελατών της, έτσι διαπίστωνε συχνά, πως ορισμένοι από αυτούς χρειάζονται κάτι παραπάνω από γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής.

Η ανάγκη για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο όμιλος επιχειρήσεων, την ώθησαν σε σπουδές εξειδίκευσης πάνω στο Vision Training, ώστε να δημιουργηθεί το κέντρο Ταρασούδης Vision Training. Η βασική αιτία όμως ήταν η ευαισθητοποίησή της πάνω στο θέμα τις λειτουργικής όρασης, καθώς και η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα κατά την κοντινή εργασία όταν ήταν παιδί και κατανοεί την δυσκολία και τις συνέπειες.
 

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 λειτουργεί ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος Vision Training εντός του οπτικού καταστήματος και παρέχονται ολοκληρωμένα προγράμματα Vision Training προσαρμοσμένα σε όλες τις ηλικίες και διαμορφωμένα ανάλογα με την  αδυναμία όρασης κάθε πελάτη.
 

Η πίστη της, η συνεχής μελέτη και κατάρτιση στο χώρο αυτό, την έχουν καταστήσει πολύτιμο συνεργάτη οφθαλμιάτρων, θεραπευτών, οπτομετρών ακόμα και εκπαιδευτικών.
Τα σχόλια των πελατών η εμπιστοσύνη και η συνεργασία με επιστήμονες του χώρου της όρασης κάνουν το Vision Training, το αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς της!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο  χώρος μας

Ο χώρος εφαρμογής του Vision Training βρίσκεται εντός του καταστήματος οπτικών, μαζί με το οπτομετρικό εξεταστήριό μας. Εκεί παρέχουμε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες μας καλύπτοντας όλες τις ανάγκες ελέγχου της όρασης των πελατών μας. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης ανακαλύπτουμε ότι ο πελάτης έχει ανάγκη από περαιτέρω εξέταση και έτσι ολοκληρώνουμε τη διάγνωση και προτείνουμε από το κατάλληλο γυαλί όρασης ή φακό επαφής μέχρι το κατάλληλο πρόγραμμα Vision Training για τη βελτίωση της λειτουργικής όρασης.
 

Το Vision Training απαιτεί ένα φιλικό χώρο, άνετο, ασφαλή, ζεστό και  καθημερινό, διότι πρόκειται για απόλυτα φυσιολογική διαδικασία εξάσκησης της όρασής μας, με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας. Ο χώρος μας αποπνέει αυτή την ατμόσφαιρα, είναι εφοδιασμένος με επαγγελματικό εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μέρος του καταστήματος, είναι εύκολα προσβάσιμος και καλύπτει όλες τις απαιτούμενες ανάγκες κάθε εκπαιδευόμενου.

Στις περιπτώσεις εφαρμογής Vision Training σε αθλητές, σαφέστατα μέρος της εφαρμογής γίνεται στο χώρο τους, ώστε να είμαστε ακόμα πιο κοντά στη πραγματική δραστηριότητά τους και έτσι επικεντρωνόμαστε 100% στο αντικείμενό ενασχόλησής τους, βοηθώντας να γίνουν πιο αποδοτικοί, στην πράξη.


Το Vision Therapy είναι ατομικό εξειδικευμένο πρόγραμμα και η εφαρμογή του γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε ένα άτομο κάθε φορά.

Πτυχίου Οπτικού - Vinci Φλωρεντία
Πτυχίου Οπτικού - Vinci Φλωρεντία

"Περιφερειακό Ιστιτούτο Σπουδών Οπτικής και Οπτομετρίας" στο Vinci - Φλωρεντία της Ιταλίας | Σεπτέμβριος 1999-Ιουνιος 2001 | 2ετής φοίτηση | Βαθμολογία 108/110

press to zoom
Πτυχίο Εξειδικευμένων Φακών Eπαφής
Πτυχίο Εξειδικευμένων Φακών Eπαφής

"Περιφερειακό Ιστιτούτο Σπουδών Οπτικής και Οπτομετρίας" στο Vinci - Φλωρεντία της Ιταλίας | Noέμβριος 2001

press to zoom
Κλασική Οπτομετρία - Vinci Φλωρεντία
Κλασική Οπτομετρία - Vinci Φλωρεντία

"Περιφερειακό Ιστιτούτο Σπουδών Οπτικής και Οπτομετρίας" στο Vinci - Φλωρεντία της Ιταλίας Σεπτέμβριος 2001-Ιουλιος 2002

press to zoom
Πτυχίου Οπτικού - Vinci Φλωρεντία
Πτυχίου Οπτικού - Vinci Φλωρεντία

"Περιφερειακό Ιστιτούτο Σπουδών Οπτικής και Οπτομετρίας" στο Vinci - Φλωρεντία της Ιταλίας | Σεπτέμβριος 1999-Ιουνιος 2001 | 2ετής φοίτηση | Βαθμολογία 108/110

press to zoom
1/8
Maria Tarasoudi - Vision training

Δείτε εδώ το αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα

Μαρία Ταρασούδη

Οπτικός Οπτομέτρης

Greek optometry academy
Optometry Association of N. Greece

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom

[Πιέστε για μεγέθυνση]

press to zoom
1/1

οι Συνεργάτες μας

H φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια ώστε να επιθυμούμε την συνδιαχείριση κάθε περιστατικού με τον ανάλογο ειδικό. Έτσι καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε την βέλτιστη αντιμετώπιση. 

Συνεργάτες μας είναι πλήθος ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατροι, παιδοφθαλμίατροι, οπτικοί, οπτομέτρες, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, νευρολόγοι, αθλητικοί όμιλοι, προπονητές κοκ

Ανάμεσα στους συνεργάτες μας ξεχωρίζει ο Συμπεριφορικός Οπτομέτρης Βασίλης Κόκοτας (www.optometria.gr). Ο κ. Κόκοτας έχει σημαντική εμπειρία στον χώρο της συμπεριφορικής οπτομετρίας και του Vision Training και η στήριξή του είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς.

Μαζί του οργανώνουμε κοινές δράσεις, συμμετέχουμε σε σεμινάρια δια βίου εκπαίδευσης και συνδιαχειριζόμαστε ορισμένα περιστατικά.

Ενδιαφέρεστε για συνεργασία;

Επισκεφθείτε μας σήμερα στο χώρο μας και με χαρά θα σας ξεναγήσουμε στο κόσμο του Vision Training​.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα! Η όραση είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε!

bottom of page